Smilkalų nauda: geresnė nuotaika, streso mažinimas ir dar daugiau

Smilkalų nauda ir dar daugiau 

Smilkalai jų nauda ir dar daugiau

Smilkalų deginimas egzistuoja jau labai seniai. Senovės kultūrose  ir civilizacijos smilkalus degino apeigų, ceremonijų ir bendrai aromaterapijų metu, todėl nenuostabu, kad įvairios smilkalų rūšys ir toliau naudojamos visame pasaulyje dėl panašių priežasčių. Šiame tekste aptarsime smilkalų naudą ir kodėl turėtumėte įtraukti juos į savo kasdienę rutiną.

Smilkalų istorija ir kodėl jie tokie populiarūs

Iš įvairių šaltinių žinoma, kad smilkalai egzistuoja jau daugiau kaip 12 000 metų - juos degino nuo senovės egiptiečių iki senosios kinų kultūros. Egzistuoja gausybė įrodymų, kad Rytuose jie buvo naudojami tūkstančius metų. Manoma, kad šią tradiciją į Rytus atnešė šumerai, kurie pasodino pirmąsias smilkalų plantacijas. Žinoma, kad smilkalai pradėti naudoti 6500 m. pr. m. e. (apie 3500 m. pr. m. e.), o Rytuose jie deginami iki šių dienų.

Smilkalų nauda

Smilkalai - tai būdas deginti karštas kvapiąsias medžiagas siekiant išgauti subtiliai malonų kvapą. Įprastai smilkalai gaminami iš sausų aromatingų prieskonių, pavyzdžiui, miros, frankincenso, cinamono, kvapiųjų pušų kankorėžių ir t.t  Apytiksliais skaičiavimais, pasaulyje yra daugiau kaip 100 skirtingų rūšių smilkalų. Smilkalai naudojami įvairiais tikslais - jie gali būti naudojami tiek dėl religinių, tiek dėl pasaulietiškų priežasčių, be to, jie gali padidinti proto aiškumą ir pagerinti nuotaiką. Smilkalų deginimas tiesiog nuramina protą, mažiną nuovargį  ir skatina gerą savijautą kūne. Smilkalai ypač puikiai išvalo namų, darbo erdvę. Smilkalai puikiai geba išvalyti negatyvią energiją iš aplinkos. Taip pat smilkalais valomos energetiškai ne tik patalpos, bet ir kristalai, mineralai. 

2007 m. atliktas tyrimas nustatė, kad deginami smilkalus galite padidinti neuromediatoriaus dopamino kiekį smegenyse, kuris atlieka labai  svarbų vaidmenį reguliuojant nuotaiką. Pagrindinė priežastis, kodėl smilkalai siejami su gera savijauta, yra ta, kad jų kvapas ir aromatas veikia kaip natūralus antidepresantas. Šių sudedamųjų dalių veikimo principas pasireiškia tuo, kad jos skatina neuromediatorių, tokių kaip serotoninas, dopaminas ir acetilcholinas, išsiskyrimą smegenyse. Šių neurotransmiterių išsiskyrimą skatina ir natūrali medžiaga, vadinama fitosteroliu, kuri taip pat padeda išsiskirti šiems neurotransmiteriams. Taip yra todėl, kad įkvėpus šių junginių, mišinio nosies ertmėje ir gerklėje jie sudaro lipofilinę (riebaluose tirpią) medžiagą.

Kadangi smilkalų pasirinkimo įvairovė labai plati, patogiausia ir geriausia rinktis kvapą kuris artimas jūsų širdžiai ir sielai. 

Šiame straipsnyje atkreipėme dėmesį į keletą smilkalų deginimo privalumų ir aprašėme veiksmus, kurių galite imtis, kad smilkalai taptų jūsų kasdienės rutinos dalimi.

Siūlome apžiūrėti mūsų siūlomų smilkalų asortimentą čia.