12 rekomenduojamų kristalų pradedantiesiems

12 rekomenduojamų kristalų pradedantiesiems 

12 kristalų pradedantiesiems

Visi, kurie domisi, kristalais, bet nežino nuo ko pradėti, galime rekomenduoti 12 pagrindinių kristalų, kurie padės pradėti kelionę į akmenų pasaulį. Kristalų būna begalę įvairių formų, tipų ir spalvų, tačiau jie ne tik gražiai atrodo, bet ir turi galybę magiškų savybių, todėl gali būti naudojami kasdieniniame gyvenime, kad padėtų pasiekti pusiausvyrą ir pagerintų savijautą.

Yra kristalų čakroms valyti, apsaugos kristalų, kristalų emocinei energijai, kristalų, padedančių pritraukti viską, ko trokštate, ir dar daugiau. Jums reikia išsirinkti tokį, kuris veiktų su jūsų pačių energetinėmis sistemomis. Dažnai kyla klausimas, kaip apskritai sužinoti, kuris kristalas jums tinka? Viskas priklauso nuo to, kaip išmoksite pasitikėti savimi ir leisite intuicijai jus nuvesti į pasirinkimo laisvę. 

Dažnai pastebėsite, kad yra daugiau nei vienas akmuo, kuris jus traukia ir tai visiškai normalu. Kristalų kolekcionavimas yra džiugus dalykas ir reiškia, kad galima pasitelkti skirtingus kristalus pagal savo nuotaikas, nes retas kuris per gyvenimą keliauja pastoviu greičiu. Nebijokite eksperimentuoti su kristalais ir atraskite tuos, kurie labiausiai jums tinka.

Tai puikus būdas atrasti ryšį su savo sielos magija ir kosmoso platybėse esančiu pasauliu, ugdyti intuiciją. Metas pažinti visatą tiek viduje, tiek išorėje, laikas atrasti savo kristalų kolekciją.


12 kristalų, kurie tinkami žengiant į akmenų karalystę

Geriausias būdas išsirinkti jums tinkančius kristalus - vadovautis intuicija ir stebėti, kas jus traukia. Kartais jūsų akis patraukia tam tikros formos ar spalvos kristalai, galbūt smalsumą sužadina pavadinimas arba perskaitėte apie jo magiškas savybes. Suprantama, kad esant tokiai daugybei kristalų, gali būti sunku išsirinkti vieną iš jų, todėl pravers šis populiariausių akmenų gidas pradedantiesiems. Tai akmenys kuriuos lengva gauti, su kuriais lengva dirbti ir kurie gali būti puikus būdas pradėti kaupti asmeninę kristalų kolekciją. 

Kalnų krištolas

Kalnų krištolo akmuo yra vienas populiariausių kristalų dėl savo grynumo ir gebėjimo suteikti aiškumo pojūtį, pakelti vibracijas ir ugdyti savigarbą.

Šis kvarco kristalas yra žinomas kaip dvasinio augimo pagalbininkas padedantis išvalyti neigiamas energijas ir suteikiantis ilgalaikį pakylėjimą kartu su emociniu stabilumu. Padeda tiems, kurie patiria sunkumų savo dvasiniame kelyje. Tai puikus kristalas, kurį galite turėti savo kolekcijoje, nes jis sustiprina ir išvalo kitų kristalų energiją. Daugiau informacijos apie kalnų krištolą rasite čia.

Ametistas

Nuostabusis ametistas yra akmuo, kurį tikrai atpažinsite. Violetinės ir purpurinės spalvos kvarcas yra lengvai atpažįstamas ir žinomas dėl savo ryšio su karūnos čakra. Karūnos čakra yra aukščiausias mūsų energetinis taškas, kuris dvasiniu lygmeniu sujungia mus su aukštesnėmis jėgomis ir visata. Ametistas taip pat yra akmuo, kuris skatina gilius apmąstymus ir nuramina protą. Fiziniame lygmenyje tiems, kuriems sunku užmigti, ametistas padės atsipalaiduoti, kad galėtumėte ramiai pailsėti. Tiems, kurie nori ramybės ir pozityvumo, tai puikus kristalas pradžioje. Daugiau informacijos apie ametistą rasite čia.

Rožinis kvarcas

Rožinis kvarcas yra nuostabus kristalas, kuris padeda ugdyti “meilės sau” jausmą ir yra puikus pradedančiųjų kristalas. Jis padeda užmiršti senas nuoskaudas, didina gebėjimą pasitikėti savimi ir besąlygiškai mylėti. Kai kalbame apie meilę, turime omenyje ne tik romantiškos pusės, bet ir visą tarpusavio santykių ryšį - taip pat ir tai, kaip rūpinamės savimi. Tiems, kurie nori dirbti ties santykių gilinimųsi, užuojautos stiprinimu, rožinis kvarcas yra puikus pasirinkimas. Daugiau informacijos apie rožinį kvarcą rasite čia.

Lazuritas

Išmintingasis lazuritas priklauso mistiškų kristalų grupei, tai puikus akmuo pradedantiesiems, kurie nori įsiklausyti į savo intuiciją ir galbūt atrasti paslėptas aiškiaregystės dovanas. Lazuritas jūros mėlynumo kristalas, kurį nuo seno mėgo faraonai, deivės ir meno kūrėjai. Jis suteikia tam tikrą ramybės pojūtį, kuris padeda pasinerti į savo mintis ir kartu skatina pasitikėjima savimi. Lazuritas susijęs su gerklės čakra, kuri padeda mums dalintis savo tiesomis su pasauliu. Kai mūsų gerklės čakra yra tyra, galime su dideliu pasitikėjimu išreikšti savo poreikius. Naudodami lazuritą galite užmegzti ryšį su savo ir visatos išmintimi. Tai puikus akmuo, tarologams ir dvasiniams tyrinėjimams. Daugiau informacijos apie lazuritą rasite čia.

Karneolis

Vos pažvelgus į saulėlydžio spalvomis alsuojantį karneolio akmenį, atrodo, kad jis pažadina visą jumyse slypinčia energiją. Karneolis priklauso chalcedonų grupei yra vienas labiausiai energizuojančių pradedančiųjų akmenų. Kai pajusite energijos nuosmukį gyvybingos oranžinės spalvos karneolis pakels jūsų nuotaiką ir suteiks energijos pliūpsnį.  Karneolis pasižymi gyvybinga energija, kuri suteikia ne tik protinio aiškumo, bet ir fizinės energijos. Kaip ir daugelis rausvų kristalų, karneolis susijęs su šaknies čakra, padeda sustiprinti saugumo ir įžeminimo pojūčius. Tiems, kurie nori atrasti savo vidinio kario dvasią, karneolis nukreips jus tinkama linkme. Daugiau informacijos apie karneolį rasite čia.

Hematitas

Hematitas - tai tvirtas sidabrinių atspalvių kristalas, kurį galima naudoti kaip apsauginį skydą. Dar senovės Graikijoje žmonės buvo apsėsti šio akmens savybėmis. Jie tikėjo, kad jis turi neįtikėtinų magiškų galių, kurios gali apsaugoti karius mūšio lauke. Šiais laikais žinoma, kad hematitas yra tvirtybės akmuo. Jis leidžia mums tvirtai stovėti ant žemės, “įjungia” mūsų išlikimo inkstintą, padeda įveikti baimes. Hematitas yra jūsų kelrodė žvaigždė, nes padeda atsikratyti priklausomybių, toksiškų žmonių, klausytis savo vidinio balso ar išeiti iš komforto zonos.  Daugiau informacijos apie hematitą rasite čia.

Mėnulio akmuo

Kalbant apie gyvenimo šviesą, viena jų slypi magiškame mėnulio akmenyje. Tiems, kurie jaučia poreikį savo kolekcijoje turėti itin moterišką kristalą, švytintis mėnulio akmuo jums kuo puikiausiai tiks. Mėnulio akmuo laikomas vidinio regėjimo akmeniu ir primena mums, kad kaip ir danguje keičiasi mėnulio fazės, taip ir mūsų gyvenime viskas vyksta ciklais, o mes turime išmokti judėti pirmyn ir prisitaikyti prie šių pokyčių. Dvasine prasme mėnulio akmuo yra puikus kristalas tiems, kurie nori užmegzti ryšį su savo dvasine išmintimi ir surasti savo gyvenimo kelią. Emocine prasme mėnulio akmuo padeda mums pereiti į naują gyvenimo etapą ir pripažinti, kad praeities negalime pakeisti. Daugiau informacijos apie mėnulio akmenį rasite čia.

Obsidianas

Kiekvienas iš mūsų savo pradiniame kristalų rinkinyje, turi turėti apsaugos akmenį, o tam kuo puikiausiai padės obsidianas. Nesvarbu, ar esate empatiškas žmogus, kuriam reikia apsaugos nuo negatyvios energijos, ar tiesiog norite jaustis tvirtai ant žemės ir išvengti toksiškų svetimų emocijų, šis akmuo yra kaip tik jums. Obsidianas ne tik saugo jus, bet ir sujungia su šaknų čakra, todėl galite lavinti įgūdžius, padedančius apsisaugoti. Jis taip pat yra “tiesos ieškojimo” akmuo padeda surasti savo autentiškumą, suprasti, apmąstyti ir pajusti, kas yra teisinga. Daugiau informacijos apie obsidianą rasite čia.

Selenitas

Selenitas tai deivių akmuo, švytintis angelų spalvomis. Jis spinduliuoja aiškumą, skleidžia ramybę ir saugo jūsų energetinius laukus bei erdvę. Selenitas puikus energijos laidininkas, taip pat primena mums, kad galime susikurti šventąją erdvę savo kūne, mintyse ir sieloje. Jis akimirksniu padeda atsikratyti nerimo ir rūpesčių. Selenitas taip pat yra puikus pradedančiųjų akmuo norintiems atrasti kelią į aukštesniąsias plotmes ir užmegzti ryšius su kitomis esybėmis. Daugiau informacijos apie selenitą rasite čia.

Piritas

Piritas dar vadinamas kvailių auksu, nes savo išvaizda labai primena aukso grynuolius. Tai galinga energija spinduliuojantis kristalas jis apsaugo nuo neigiamų vibracijų ir elektromagnetinių bangų poveikio. Piritas yra idealus akmuo ne tik fizinėms, bet ir emocinėms jėgoms stiprinti. Jis padeda žmonėms išsivaduoti iš sąstingio ir slegiančios nuotaikos, skatina pasitikėti savimi. Piritas mėgstamas lyderių ir vadovų. Daugiau informacijos apie piritą rasite čia.


Turmalinas šerlas

Juodasis turmalinas - patikimas apsaugos akmuo, kuris apsaugo nuo elektromagnetinių iškrovų. Turint šalia juodajį turmaliną neigiama energija nepateks į jūsų asmeninę erdvę. Šis akmuo įžemina ir apsaugo nuo bet kokių išorinių poveikių. Jo galinga energija tvirtai laiko mūsų kūną, protą ir sielą. Daugiau informacijos apie juodąjį turmaliną rasite čia.

Citrinas

Mums visiems reikia saulės šviesos, o ryški citrino energija gali tai suteikti. Citrinas dar vadinamas gausos ir klestėjimo akmeniu, dėl savo savybių pritraukti materialinę gerovę į jūsų gyvenimą. Šis akmuo siekia, kad jums pasisektų ir suteikia visas galimybes, kad tai įvyktų. Jo šilta spinduliuojanti energija suteikia pasitikėjimo savimi ir leidžia siekti drąsiausių svajonių. Citrinas gyvybingas kristalas, jis suteikia jums optimizmo, kad galėtumėte spinduliuoti teigiama energija. Daugiau informacijos apie citriną rasite čia

Kristalai gali į jūsų gyvenimą atnešti pokyčius. Jie skatina mus būti švelniais su kitais, rūpintis savimi ir turėti tikslą, kad ir kur jis mus nuvestų. Magiški kristalai yra vartai į savęs pažinimą, kūno, proto ir sielos harmoniją. Visiems, pradedantiems kelionę su kristalais, reiškiame pagarbą ir linkime patirtį  džiaugsmą šiame nuostabiame kristalų kelyje...