Žvakių spalvų magija, jų svarba žmogaus gyvenimui.

 

Žvakių spalvų magija spalva juoda geltona raudona žalia violetinė

Pakalbėkime apie žvakių spalvų magiją.

Jau nuo senų senovės spalvos buvo gyvybiškai svarbios žmonijos išlikimui, sveikatai bei kultūrai. Spalvos yra šviesa ir nė vienas mes be jos negalime gyventi. Visas mūsų kūnas reaguoja į spalvas ir bet kokios spalvos trūkumas veikia ne tik mūsų fizinę, emocinę, psichinę sveikatą, bet dvasinę taip pat. Mūsų smegenys intuityviai reaguoja į spalvas. Spalvos mūsų kūnuose sukelia biochemines reakcijas, kurios tiesiogiai stimuliuoja mūsų hipofizę, kuri randama pagrindinėje endokrininėje sistemoje. Nuo spalvų priklauso mūsų nuotaikų kaita, elgesys ir emocijos. 

Raudonos spalvos žvakė. Raudona spalva, tai gyvenimo aistros, ugnies, meilės ir kraujo spalva. Ji suteikia saugumo jausmą, naudojama, kai trūksta energijos, gyvybingumo. Turi savybę padėti atsikelti ir judėti pirmyn. Magijoje ji naudojama meilei ir aistrai sužadinti. Ji siejama su genitalijomis, nes stipriai veikia mūsų libido, ypač jei jis nusilpęs, arba norint pagerinti seksualinio gyvenimo kokybę, tai pat pritraukti norimą partnerį. Ji padeda, kai būna apatija, jaučiama baimė ir depresyvi nuotaika, pasitikėjimo savimi stoka. Raudonos spalvos teigiamos savybės: energija, gyvybingumas, drąsa, vidinė galia, noras gyventi, bebaimiškumas, spontaniškumas, seksualumas ir meilė.

Turkio spalvos žvakė. Turkio spalva simbolizuoja dangų ir dvasią, tai jūros spalvų - žalios ir žydros - junginys. Ji simbolizuoja ramybę ir harmoniją. Teigiamos savybės: laisvumas, kūrybingumas, ramybė, santūrumas, apsauga nuo neigiamo poveikio. 

Geltonos spalvos žvakė. Geltona spalva siejama su aiškiu racionaliu mąstymu, su kairiuoju pusrutuliu ir tokiomis savybėmis, kaip įžvalgumas ir tikslo siekimas. Ji artimiausia saulės šviesai, todėl turi atstatomąsias savybes. Ji padeda dvasiškai susikaupti, susikoncentruoti. Ši spalva yra stipriai stimuliuojanti, skatinanti kūrybiškumą. Tai sėkmės, aukso ir prabangos išraiška. Priskiriama ugnies stichijai, simbolizuoja karštį ir ugnį. 

Violetinės spalvos žvakė. Violetinė spalva - aukščiausiosios transcedensijos spalva. Tai iškelianti mus aukščiau materialinių dalykų virš žemesniojo "Aš". Ji vadinama karališkąja, dieviškąja. Palanki meditacijai, nes pasitelkus šią spalvą meditacijos būdu galime susisiekti su astraliniais pasauliais, dvasiniais vadovais ir gauti informaciją iš aukščiau. Ji naudojama ieškant teisingo savo gyvenimo kelio ir krypties. Ši spalva padeda atsikratyti neurozių, nevilties, kai trūksta savigarbos, padeda surasti tikėjimą Dievu. Ji skatina intuiciją, vaizduotę, įžvalgumą, tai mistiška spalva. Violetinė spalva jungia kūną ir protą, kasdienį gyvenimą su dvasiniu gyvenimu. 

Juodos spalvos žvakė. Juoda spalva siaurąja prasme nėra juoda, nes ji sugeria šviesą. Tačiau ji yra labai svarbi, nes yra priešinga baltai. Yra sakoma - "be tamsos nebūtų ir šviesos". Dažnai žmonės bijo juodos spalvos, nes egzistuoja juodieji menai ir juodoji magija, kuri siejama su tamsiųjų blogio jėgų šaukimu, blogiems darbams. Tačiau juodos spalvos nereikia bijoti, ji gali būti pozityvi. Juoda spalva - vaisingos žemės spalva, ji siejama su pastojimu ir “juodojo” mėnulio laiku, kai pasėta sėkla gali išaugti atėjus mėnulio pilnačiai. Pats stipriausias juodasis teiginys - “aš kontroliuoju savo gyvenimą ir man niekas negali pakenkti”. Juoda spalva naudojama savisaugai ar apsaugai nuo negatyvios energijos, blogio. Ji padeda susikaupti. Yra diskretiška, dramatiška galinga taip pat nakties spalva. Ji siejama su tvirtybe ir stiprybe. Ši spalva yra kerinti ir paslaptinga.

Tamsiai mėlyna žvakė. Mėlyna arba indigo! Ši, gili, tamsi, violetinė mėlyna, paslaptinga, nakties dangaus spalva. Žiūrėdami į ją mūsų mintys grimzta vis gilyn ir gilyn, ir priverčia mus susimąstyti apie tikrąją gyvenimo prasmę. Tokiais momentais mes suprantame ir įprastai nepagalvotume užimtomis dienos valandomis. Mėlyna spalva dažnai naudojama magijoje būrimo metu. Ji padeda būrėjai žiūrint į mėlyną spalvą pamatyti vizijas. Ši spalva siejama su šeštąja čakra, esančia kaktos centre tarp akiduobių. Ši kaktos sritis geriau žinoma, kaip trečioji akis. Trečiąja, arba vidine akimi galima išvysti kitas dimensijas ir esančius dalykus, kurių paprasta akis dažnai nepastebi. Yra sakoma apie žmones turinčius regėjimo galių - tai žmonės, atvėrę savo trečiąją akį ir turinčių aiškiaregystės sugebėjimų. Mėlyna spalva padeda mums susikoncentruoti, išvalo protą, išlaisvina mus nuo baimių ir nerimo, kurie dažniausia neleidžia mums girdėti savo vidinio balso. Tik nurimę, mes galime išvystyti savo dvasines galias ir tai padėtų mėlyna spalva. Mėlynosios spalvos teigiamos savybės: dvasingumas, gilumas, aiškiaregystė, išmintis, idealizmas, stiprus įkvėpimas.

Žalios spalvos žvakė. Žalia spalva - tai gamtos miškų, pievų, laukų ir parkų į kuriuos mes dažnai keliaujame, norėdami "pasikrauti" pozityvios energijos, atsigaivinti nuo gyvenimo mieste. Žalia spalva yra harmonijos, derliaus, augimo ir turto spalva. Ji siejama su finansine gerove. Ši spalva siejama su širdies čakra. Žalia spalva viena iš saugiausių spektro spalvų. Ji leidžia mums labiausiai atsipalaiduoti. Žalios spalvos kredo: “aš atviras ir priimu viską, ką man siunčia visata ir pasaulis, aš pasiruošęs turtui ir finansinei gerovei.” 

Oranžinės spalvos žvakė. Oranžinė kilusi iš raudonos ir geltonos spalvų. Ji teigiamai veikia mūsų tiek fizinį, kūną tiek protą. Ji yra ypač stipri energetiškai, gyvybinga, tonizuojanti, stiprinanti imuninę sistemą. Ši spalva siejama su jaunyste. Oranžinė spalva suteikia gerą nuotaiką, džiaugsmą, pasitenkinimą gyvenimu, pilnatvę. Oranžinės spalvos kredo: “Aš turiu sveiką kūną, sveiką dvasią, visiškai mėgaujuosi gyvenimu, esu geros nuotaikos.”  Oranžinė savybės: energija, jausmingumas, džiaugsmas, draugystė, geranoriškumas, sportiškumas.

Rožinės spalvos žvakėRožinė spalva - tarpinė spalva. Visos spektro spalvos, išskyrus tamsiai mėlyną, turi atspalviu. Jei mes į raudoną įmaišysime baltos spalvos, gausime šiltą rožinę spalvą. Ji siejama su moteriškumu, jaunatviškumu, grožiu ir besąlygine meile. Rožinės spalvos kredo: “Aš tikiu, kad viskas pakryps į gerą”. Ši spalva simbolizuoja jaunystę, fizinį grožį, įsimylėjimą, veržlumą, naują erdvę, šviesą, gyvenimo saldumą.

Visas paminėtas žvakes galite rasti čia.